176035

TKIVO SVEMIRA

33,00
29,70
Lowest price in last 30 days: 33,00 
available
ISBN ISBN: 9789533810430
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2024

About the book TKIVO SVEMIRA

Prostor i vrijeme tvore tkivo svemira a ipak, ti su pojmovi još uvijek obavijeni tajnom. Je li prostor uopće “nešto”? Ima li vrijeme smjer? Može li svemir postojati bez prostora i vremena i što o tome kaže fizika superstruna? Možemo li putovati u prošlost? Kako funkcionira kvantna teleportacija? Tragom tih pitanja Greene nas vodi kroz dublje znanstveno shvaćanje svemira. Ovo je popularnoznanstveno djelo među rijetkima koje ćete zaista pročitati od korica do korica.

Najbolje izlaganje i objašnjenje istraživanja o temeljnoj prirodi svemira koje možete pronaći.
— Science

Brian Greene je novi Stephen Hawking, samo bolji.
— The Times (London)

Iznimno pouzdano, lucidno i produhovljeno. Bolji uvod u čudesa opće relativnosti i kvantne mehanike jednostavno ne postoji.
— Discover

Jedna od najzabavnijih i najpoticajnijih popularnoznanstvenih knjiga po- sljednjih godina. Tkivo svemira zaslužuje Pulitzerovu nagradu.
— Physics World

Greeneova knjiga napisana je svakodnevnim jezikom koji svatko može razu- mjeti i preporučujem je svakome tko nije fizičar a želi se upoznati s aktualnom teorijskom fizikom.
— Freeman Dyson, New York Review of Books

Brian Greene diplomirao je na Harvardu, doktorirao na Oxfordu, a danas je profesor matematike i fizike na sveučilištu Columbia. Jedan je od vodećih svjetskih teorijskih fizičara i zaslužan je za mnoga prijelomna otkrića s područja fizike superstruna.

Author/s
Translator/s
Goran Vujasinović
Publisher/s
ISBN
9789533810430
Binding
soft
Year of issue
2024
Number of pages
535
Format
23 x 15 cm

Same author products