176044

SOCIOLOGIJA RATA I NASILJA

32,00
28,80
Lowest price in last 30 days: 32,00 
available
ISBN ISBN: 9789533810362
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2024

About the book SOCIOLOGIJA RATA I NASILJA

Malešević prikazuje glavne rasprave o ratu u ljudskim društvima u prošlosti i sadašnjosti, zalažući se argumentirano i provokativno za teoriju usredotočenu na društvenu organizaciju i ideologiju. Ovo je vjerojatno najbolji opći prikaz sociologije rata.
—Michael Mann, Kalifornijsko sveučilište u Los Angelesu

Siniša Malešević uvjerljivo je dokazao da su nasilje i rat sociološki fenomeni, sociološki procesi i proizvodi društvenog razvoja. Štoviše, pokazao je da je sociologija kao temeljna socijalnoznanstvena disciplina najprimjereniji okvir za istraživanje nasilja i rata.
—Mirko Bilandžić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Svojom kombinacijom teorijskih uvida i povijesnih činjenica, ova je knjiga značajan korak naprijed u ponovnom uključivanju rata u sociologiju. Studentima i iskusnim teoretičarima bit će od koristi Maleševićeva stajališta o tome kako nas je rat učinio onim što jesmo.
—Miguel A. Centeno, Sveučilište Princeton

Djelo predstavlja iznimno važan i vrlo vrijedan doprinos razvoju društvene znanosti jer se nasilje na originalan i svjež način stavlja u kontekst društvenih procesa te se obje strane motre i analiziraju u njihovoj bitnoj paralelnosti i međusobnoj uvjetovanosti. U usporedbi s drugim djelima koja u sličnom okviru istražuju ratove, Maleševićeva se knjiga odlikuje vrlo snažnim osloncem na sociologijsku teoriju te vještim i pažljivim korištenjem povijesnog materijala.
—Ozren Žunec, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ovo je sjajno djelo prikaz ključnih intelektualnih područja (sociološke teorije, komparativne povijesti rata i analiza najvažnijih društvenih varijabli) i istodobno vrlo inovativan rad utemeljen na prikazu razvoja ideologije i birokracije. Bolje knjige na tu temu nema.
—John A. Hall, Sveučilište McGill

Publisher/s
ISBN
9789533810362
Binding
soft
Year of issue
2024
Number of pages
364
Format
24 x 15 cm

Same author products