40100135160

UNIŠTITI

23,00
dostupno
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2022

O knjizi UNIŠTITI

Netom uoči francuskih predsjedničkih izbora 2027. godine, na internetu se pojavljuje video koji prikazuje giljotiniranje ministra financija Brune Jugea. Nakon napada na banku sperme i imigrante koji su se uputili u Europu, tragovi vode prema radikalnim ekološkim skupinama koje koriste zagonetne geometrijske simbole. Paul Raison, tehnokrat i ministrov čovjek od povjerenja, pokušava ući napadačima u trag i otkriti njihove motive. 

Dok se ispisuje francuska i globalna povijest, u životu Raisona i njegove obitelji gomilaju se emotivni i zdravstveni problemi. Paul i njegova supruga Prudence žive u odvojenim sobama, otac Édouard, bivši tajni agent, upravo je doživio moždani udar koji ga je paralizirao, a bračnom životu brata Auréliena ne piše se dobro. K tome, sve izglednije je da će predsjednički izbori na čelo francuske države iznjedriti ušminkanu TV zvijezdu, a da će sadašnji predsjednik iza kulisa isplanirati svoj povratak. 

Houellebecq u romanu „Uništiti“ ispisuje intrigantan i dirljivo precizan portret jedne zemlje, njezina političkog i zdravstvenog sustava. Ponovno su podastrijete sve okolnosti egzistencijalne usamljenosti pojedinca, no iz novog Houellebecqa začudo ne progovara cinizam i ogorčenost. Njegov otuđeni antijunak napokon je pronašao svoje mjesto u svijetu, i usput se pomirio s vlastitom smrtnošću. 

Preveo(la)
Mirna Šimat
Nakladnik/ci
Uvez
meki
Godina izdanja
2022
Broj stranica
421
Format
24x17

Od istog autora